Betaal veilig met iDeal
Winkelmandje: € 0,00

Brood bakken

Benodigdheden :

250 gr. meel

250 gr. bloem

8-10 gr. zout

9 gr. gist

300 ml. (lauw warm) water

2 eetlepels olijfolie

 

Natuurlijk kunt u naar smaak zaden toevoegen!

Bereidingswijze

(Bakt u met een kant-en-klare broodmix dan kunt u het recept volgen vanaf  - water toevoegen! U hoeft dan geen gist en zout toe te voegen!)

Doe het water in een kom, voeg de olijfolie toe. Daarna kunt u meel, bloem, zout en gist toevoegen. Dit kneed u met een keukenmachine met een deeghaak (± 5 min.) of met de hand (± 20 min.). Kneed totdat het een mooie ronde klomp deeg wordt. Vet een kom met olijfolie en keer het deeg zodat alle kanten met olie bedekt zijn (dit voorkomt uitdrogen van het deeg en krijg je het makkelijker uit de kom). Laat het deeg ± 45 - 60 min. rijzen op een warme plaats (in een dekentje of dekbed). Het deeg moet minimaal verdubbeld zijn! Kneed daarna met de hand nog een keer het deeg en vorm een brood. Doe het brood in een broodvorm of leg het op een plaat. Laat het voor de 2e keer rijzen in 45 min. Bak uw brood in ± 45 min. op 200-220 graden.  Het brood is gaar als het aan de onderkant hol klinkt. Laat uw brood daarna op een rooster afkoelen.

 

Veel bakplezier !